Anasayfa

Yeni Yazı

Katkılarım

İstatistikler

Katkıda bulun

Profil

Trabzon Kurban Bayram Namazı Saat Kaçta?

0 5 üzerinden
- Reklam -

Trabzon’da yaşayan vatandaşlar kentlerindeki Kurban Bayram Namazı saatlerini merak ediyorlar. İzmir bayram namazı saati kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Trabzon ve Trabzon ilçelerinde ki bayram namazı saatleri merak edilmektedir. Trabzon bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusunun yanıtını arayanlar için Trabzon bayram namazı saat kaçta? Trabzon Kurban Bayramı namazı saat kaçta? yanıtları ve ilçelere göre Akçaabat bayram namazı saat kaçta? Şalpazarı bayram namazı saat kaçta haberimizde…

Trabzon Kurban Bayram Namazı Saat Kaçta?

Türkiye’nin Trabzon şehrinde bayram namazı saati belli oldu. Trabzon’da Kurban Bayramı namazı saat 05:33‘da kılınacak.

- Reklam -

Diyanet’in il il bayram namazı saatleri listesine göre bu yıl 2022 Trabzon’da Kurban Bayramı namazı saat 05:33’da kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Trabzon ve Trabzon ilçelerinde ki bayram namazı saati merak edilmektedir. İşte, Trabzon ilçelerinin bayram namazı saati.

İlçe saatleri için tıklayınız…

Kurban bayramı namazı kaç rekattır, ne zaman ve nasıl kılınır? Bayram namazı ne zaman kılınır?

Namaz için niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o şekilde niyet edilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” gibi niyet edilir.

Niyet edildikten sonra imama uyulur;

1. Rekat

  • Bayram namazına niyet edildikten sonra tekbir alınır ve eller erkelerde göbek üzerine sağ el sol sol elin üstüne gelecek şekilde bağlanır,
  • Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, sonra fasılalar halinde;
  • Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
  • Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
  • Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
  • İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
  • Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

  • İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
  • Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak  1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
  • Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
  • Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
  • Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
  • Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzin ile birlikte 3 defa teşrik tekbir getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

- Reklam -

Görüş, öneri, şikayet ve iş birliği teklifleri için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

İlgini çekebilecek gündemler

İçeriklerimizden haberdar olun

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
bunu boşver. şöyle yapalım. aşağıdaki kodu türkçe sayfasına yerleştireceğim. her şey aynı, yalnız dil değişecek ve Türkçe yapacağız. tüm kodu buna göre eksiksiz ve tam güncelle!