Metin seslendirme, son yıllarda birçok farklı sektörde kullanılmakta ve yaygınlaşmaktadır. Gelişen teknolojiler ile birlikte, yapay zeka destekli metin seslendirme araçları da oldukça popüler hale gelmiştir. Bu araçlar sayesinde bir metni doğal bir ses tonu ve ritmi ile okuyabilir ve ses dosyası haline getirebilirsiniz. Ancak, ücretli metin seslendirme araçlarının maliyeti birçok kişi için yüksek olabilir. Neyse ki, birçok ücretsiz yapay zeka destekli metin seslendirme aracı da bulunmaktadır. Bu makalede, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz 3 farklı yapay zeka destekli metin seslendirme aracını tanıtacağız.
Metin seslendirme işlemi
Yapay zeka, metin seslendirme alanında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Metin seslendirme, bir metni konuşma haline getirme işlemidir. Yapay zeka, doğal dil işleme (NLP) teknolojilerini kullanarak, bir metni okurken doğal bir ses tonu ve ritmi sağlayabilen seslendirme motorları oluşturabilir.
Günümüzde, birçok yapay zeka teknolojisi, metin seslendirme uygulamalarında kullanılmaktadır. Örneğin, Google, Microsoft ve Amazon gibi teknoloji şirketleri, yapay zeka destekli metin seslendirme hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler, belirli bir metni seçilen bir dile göre konuşan bir ses dosyasına dönüştürür.
Yapay zeka destekli metin seslendirme teknolojileri, video oyunları, e-öğrenme platformları, reklam seslendirmeleri, sesli kitaplar ve diğer birçok alanda kullanılmaktadır. Bu teknolojiler, birçok farklı dile ve aksana sahip konuşmacıları taklit edebilirler ve insan sesiyle gerçekten konuşuyormuş gibi bir his uyandırabilirler.
Faydaları nelerdir?
- Ekipman masraflarını ortadan kaldırır: Seslendirme işlemini kendiniz yapmak istediğinizde ekipmana ihtiyaç duyarsınız. Bilgisayarların ana kartlarında mevcut olan ses kartları, ses kaydınızı oldukça yüksek dip sese maruz bırakabilir. Dolayısıyla kaydettiğiniz ses üzerinde de işlem yapmanız gerekebilir. Yapay zeka destekli metin seslendirme araçlarıyla bu sorun ortadan kalkar.
- Zamandan tasarruf etmenizi sağlar: Ses kaydı ve ses üzerinde yapılan işlemler oldukça fazla zaman alabilir. Bu nedenle metin seslendirme araçları zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Böylece içeriklerinizi daha hızlı bir şekilde üretebilirsiniz.
Google metin seslendirme
Google Translate veya Türkçe olarak Google Çeviri, metinlerinizi seslendirebileceğiniz bir platformdur. https://translate.google.com/ adresine giderek herhangi bir metin yazın ve ses ikonuna tıklayın. Daha sonra ekran kaydı alarak görüntü ile sesi birbirinden ayrıştırın ve sesi kullanmaya başlayın.
Amazon metin seslendirme
Amazon, metin seslendirme hizmeti sunan bir yapay zeka teknolojisi olan Amazon Polly’yi geliştirmiştir. Amazon Polly, doğal dil işleme (NLP) teknolojileri kullanarak, bir metni doğal bir ses tonu ve ritmi ile konuşma haline getirir. Amazon Polly, 60 farklı dili desteklemekte ve her dil için birçok farklı ses tonu ve aksan seçeneği sunmaktadır.
Ayrıca, Polly’nin API’si sayesinde, geliştiriciler ve kullanıcılar, Polly’yi kendi uygulamalarına entegre edebilir ve metinlerin otomatik olarak ses dosyalarına dönüştürülmesini sağlayabilirler. Amazon Polly, ücretli bir hizmettir ancak aylık belli bir miktar kullanım ücretsizdir ve ücretsiz planın sınırı aşılmadığı takdirde kullanılmaya devam edilebilir.
Eğer AWS sunucuları kullanıyorsanız Amazon Polly’den ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. İlave olarak Türkçe dil seçeneği, henüz İngilizce’de olduğu kadar başarılı değildir.
Microsoft Edge
Microsoft çok uzun bir süre tarayıcı alanında Google ile rekabet edemedi ve darbe üstüne darbe yedi. Explorer, Microsoft’un başarısız bir denemesiydi. Ancak 29 Nisan 2015 tarihinde piyasaya sürülen Microsoft Edge ile firma, geliştirdiği tarayıcı yeni özellikler kazandırdı. Bu özelliklerden biri de Read Aloud, yani Sesli Oku hizmetidir.
Eğer herhangi bir internet sayfasını ziyaret eder ve sağ tıklarsanız bu özelliği göreceksiniz. Seçilen metnin dili tarayıcı tarafından algılanır ve o dile göre okunmaya başlanır. Piyasadaki ücretsiz ürünler içerisinde en başarılı olanı Edge metin seslendirme hizmetidir. TikTok’ta ve İnstagram’da bu sesleri kullanarak video üreten pek çok içerik üreticisiyle karşılaşabilirsiniz.